Biografie

DJ Denman (Deniz King), geboren op 31 maart 1964 te Rotterdam en is sinds een aantal jaren woonachtig in Dordrecht. Hij is op 06-06-06 getrouwd en heeft twee (stief)dochters.

Zijn liefde voor platen draaien begon al heel vroeg, rond zijn twaalfde jaar kocht hij zijn eerste single, daarna twee draaitafels en een mengpaneeltje. Een beetje klooien op zolder, mixtapes opnemen e.d. Al snel daarna begon hij met draaien op schoolfeesten, bruiloften, campings, piratenradio etc.

Na zijn diensttijd (1985) ging hij met DJ’en zijn brood verdienen in het uitgaansleven van Rotterdam in o.a. Bar-Dancing Tudor en discotheek Vibrations en Heavy. Eerst met funk en soul invloeden, later kwam hij in aanraking met het fenomeen house waar hij gelijk door gegrepen werd. Door zijn nieuwsgierigheid naar nieuwe muziek kwam hij ook in Discotheek Parkzicht waar hij kennis maakte met de nieuwe sound van DJ Rob. Hij heeft de hele opkomst en ontwikkeling van house meegemaakt, via acid van mellow tot hardcore en van minimal tot drum ‘ bass.

Via Spanje waar hij in verschillende discotheken in Blanes heeft gedraaid en een tijdje pauze begon het DJ bloed toch weer te kriebelen. Inmiddels in Dordrecht wonend is hij toen in contact gekomen met poppodium Bibelot waar hij nu één van de resident DJ’s is.

Sinds begin 2008 was Denman samen met Remco Elkhuizen verantwoordelijk voor de boekingen en organisatie van Electrify.
Vanaf 6 September 2008 is Denman host-dj van Electrify, het 2 maandelijkse dance-event in poppodium Bibelot waar house, techhouse, minimal, electro, techno en progressive gedraaid wordt. Naast Denman wordt er iedere Electrify een grote dj naam geboekt. Zo hebben ondermeer Lucien Foort, Michel de Hey, Benjamin Bates en Terry Toner al gedraaid in Bibelot

In 2009 was Denman host dj van het Dance Event Convoi Exceptionnel @ Bibelot en heeft hij in het voorprogramma gestaan van o.a. DJ Paul Elstak, Speedy J, Ronald Molendijk & Dennis v/d Geest, Bart Skils, Melon, Daniel Wanrooy en Lucien Foort.

Denman heeft  in 2010 en 2011 op Dancetour Dordrecht gestaan in de line-up tussen Chuckie, Laidback Luke, Don Diablo, Marco V, Lucien Foort, en Afrojack. Hij heeft daar 20.000 man opgewarmd en uit hun dak laten gaan. Op de Dancetour Afterparty 2010 in Bibelot draaide hij warm up voor Hardwell en op Dancetour Afterparty 2011 in Bibelot voor Quintin en Lucien Foort

Denman is vaste keuze bij het old school classics event “House of God” en bij het interactieve Superstijl feest

In Café Merz, Dordrecht heeft hij 2 avonden die hij zelf organiseert en host: Oudermerz(70’s/80’s) en Club Merz(Deep House & House)

De stijl van Denman valt niet onder één noemer samen te vatten, “het hangt af van waar ik draai en voor wie”. Door de jaren heen is hij een allround DJ geworden die bijna alle stijlen aankan. Op dit moment gaat zijn voorkeur uit naar deep house, house en Trance. Lekker dansbaar en opzwepend, muziek om heerlijk op uit je dak te gaan. “Het mooiste van DJ zijn is om te zien hoe mensen dansen en fun hebben door de muziek die je draait”.